Vse ima svojo ceno! Postavite ceno tudi svoji intelektualni lastnini!

Sodeč po podatkih WIPO (World Intellectual Property Organisation), več kot polovica velikih podjetij v EU ne vključuje intelektualne lastnine v svoje notranje revizije.

Pred kratkim so predstavniki Mednarodnih Računovodskih Standardov (MRS36 in MRS38) s posodobljenimi smernicami podprli (do določene mere) možnost vključitve intelektualne lastnine v bilanco podjetja.

Zakaj postaviti ceno naši intelektualni lastnini?

  • Intelektualna lastnina kot zavarovanje - Patenti/znamke/modeli se lahko kot element zavarovanja uporabi pri iskanju posojil/garancij pri lokalni banki (odvisno od banke do banke). V kolikor vrednotenje poteka v skladu z principi MRS, lahko to prepriča vašo banko, da vam izda boljše posojilo.
  • Licenciranje - ko vstopate v proces pogajanja za pridobitev/oddajo licence je ključnega pomena zavedanje vrednosti vaše intelektualne lastnine. Zavedanje cene vašega neopredmetenega premoženja vam bo pomagalo pri pogajanju za višjo/nižjo ceno.
  • Tveganje v primeru kršenja intelektualne lastnine - ne glede na to, ali ste tožnik ali tožena stranka, je vedno dobro vedeti, kakšna je dejanska vrednost (domnevno kršene) intelektualne lastnine.
  • Združitve in prevzemi - znamke, patenti in druge oblike intelektualne lastnine so prva stvar, katerih ceno podjetje mora poznati, če vstopa v ta proces, itd.

IPRC - Vaš partner za vrednotenje intelektualne lastnine


Uporabljamo piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. V primeru, da želite izvedeti več o piškotkh in kako jih uporabljamo, si oglejte naše Pogoje uporabe.

  Sprejmem piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information