Kaj je poslovna skrivnost?

Kako naj obdržim določeno informacijo kot poslovno skrivnost?

Poslovna skrivnost je vsaka informacija, lastnost ali aktivnost, ki podjetju nudi določeno finančno korist v nekem obdobju, vendar le pod pogojem, da le-ta ostane tajna oz. znana le ozkemu krogu oseb. Povedano drugače, poslovno skrivnost predstavljajo podatki, ki bi podjetju lahko škodovali, v kolikor bi prišlo do razkritja nepooblaščeni osebi

Preberite več: Kaj je poslovna skrivnost?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste pripravili projekt/knjigo/prezentacijo/.../ ali napisali vsebino zanj, zasluge za to pa je požel nekdo drug?

Oziroma ste bili vi tisti, ki ste si (ne)vede "sposodili" del besedila, sliko ali koncept, ki pa ga zaradi takšnih ali drugačnih razlogov niste niti plačali, niti vas uporabnik ni navedel kot (so)avtorja omenjenega dela?

Preberite več: Kaj je avtorska pravica

Ste se že kdaj vprašali, kako lahko zaščitite nov inovativen izgled rešitve, katere funkcija (način izdelave in uporabe) je že zdavnaj znana?

Pred vami je namreč vizualno zelo privlačen izdelek in ne želite, da bi vas lahko vsak, ki ima 5 minut časa, posnemal? Odgovor je registracija modela!

Preberite več: Kaj je model?
Patent

Patent je izključna pravica do uporabe, proizvodnje, distribucije ali komercializacije lastnika izuma, ki jo pristojen urad podeli lastniku(individualna ali pravna oseba), za rešitev, ki je:

  • Nova (v svetovnem merilu!),
  • vsebuje inventivni korak (pomeni ne-očitno rešitev za strokovnjaka z določenega področja) in
  • je gospodarsko uporabljiva. 
Preberite več: Kaj je patent?
Kaj je znamka?

Blagovna znamka je prvi stik vaše potencialne stranke z vami! Ali si res želite, da vašo znamko uporablja tudi kdo drug?

Pod pojmom blagovna (storitvena) znamka razumemo kakršen koli razlikovalni znak (logotip, besedilo, znaki ali kombinacija znakov,...), ki v očeh kupca nosi neko vrednost.

Preberite več: Kaj je znamka?

Uporabljamo piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. V primeru, da želite izvedeti več o piškotkh in kako jih uporabljamo, si oglejte naše Pogoje uporabe.

  Sprejmem piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information